La Biblioteca dels professionals de l’educació: Artur Martorell

Bibliotecaris, mestres, pedagogs…Coneixeu la Biblioteca Artur Martorell? Una joia sovint desconeguda que ens ofereix autèntics tresors, exponent de la feina ben feta. Doncs si no la coneixeu, ja podeu espavilar i fer difusió de la notícia…Perquè el seu futur és incert. Des del Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC, el BibBotó, ens arriba el següent article, de lectura molt recomanada per a conèixer la història de la biblioteca, la situació actual i la seva possible desaparició:

https://bibboto.blogspot.com.es/2016/11/el-grup-de-treball-visita-la-biblioteca.html

 

general02

Interior de la Biblioteca Artur Martorell, amb els seus 78.000 volums.

 

catalogacio

A la part inferior de la imatge, exemple de registre catalogràfic de la Biblioteca Artur Martorell; l’exhaustivitat del registre ja dóna una idea de la tasca acurada que es realitza i que és realment útil per a professionals de l’educació i la biblioteconomia. 

 

A títol personal, quan fa anys vaig treballar al programa Puntedu de Biblioteques escolars, recordo que vaig estar posant en marxa la biblioteca d’una escola del Carmel, al barri de Barcelona. Quan vaig arribar, em vaig trobar amb una bibliotecària de la Biblioteca Artur Martorell que venia els matins a donar un cop de mà: havia catalogat TOT el fons ella sola. Gràcies a la seva gran tasca (feina de formigueta, feina de mesos i mesos), em vaig poder dedicar a aspectes molt més agradables i senzills, com la difusió i l’organització de l’espai físic. Ara em consta que està jubilada: des d’aquí, un GRÀCIES gegantí per ella, la seva feina i el seu somriure.

Llarga vida a la Biblioteca Artur Martorell i al seu equip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *