Constable & Toop

Escrit per Gareth P. Jones (guanyador d’un Blue Peter l’any 2012 pel seu còmic gòtic The Considine Curse) i publicat per Anaya el 2014, aquest és un llibre que em va encantar. Per l’argument (que em va recordar El llibre del cementiri de Neil Gaiman), pels personatges (abundants i ben perfilats), per la presència d’un vocabulari ric i variat, per la quantitat de temàtiques que tracta (amistat i família, classes socials, burocràcia, vida i mort, etc.) i per una fantàstica ambientació, que remet a Dickens.

Sam Toop és el fill d’un dels propietaris de la funerària Constable & Toop i pot comunicar-se amb els morts. Els fantasmes estan desapareixent del món per alguna mena de plaga misteriosa i Sam Toop s’encarregarà de descobrir el motiu. Comptarà amb la inestimable ajuda tant de personatges del món dels vius com del món dels morts.

Aquesta original història de fantasmes, crims, aventures i misteri, enganxa des de la primera plana, recreant el Londres victorià de finals del segle XIX i endinsant-nos en una ciutat plena de foscos secrets. Presenta trets humorístics i també tendres, amb els que es redueix l’impacte que pot provocar en el lector les parts més dures de la novel·la. Les descripcions són molt acurades, i l’abundància de personatges, així com el ritme, de vegades una mica lent, pot cansar als lectors menys avessats; però no decebrà als lectors devorallibres.

Al bloc de la llibreria Al·lots hem vist el booktrailer del llibre, protagonitzat pel mateix autor:

(Font de la imatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *