La doble vida de Cassiel Roadnight

Aquest llibre, escrit per Jenny Valentine (autora de Finding Violet Park, novel·la guanyadora del Guardian Children’s Fiction Prize el 2010, entre d’altres) i publicat el 2014 per Cruïlla, té una coberta que enganya; el que sembla un llibre de misteri amb aspecte una mica infantil resulta ser una novel·la fosca i intrigant, amb una atmosfera densa i en alguns moments, fins i tot opressiva.

Amb una trama que gira al voltant d’obscurs secrets, encantarà als amants del misteri i el thriller, que es veuran irremeiablement arrossegats per la història. Explica les vivències d’un noi fugitiu, sense res a perdre, que topa amb l’oportunitat de fer-se passar per una altra persona, que en aparença té una vida més plaent i còmode que la seva. El canvi de vida somiat pel protagonista aviat esdevé un malson.

De ritme ràpid i ben escrit, amb un llenguatge natural i creïble, és una història perfecte per a passar a la gran pantalla, per les seves característiques en comú amb grans thrillers de terror psicològic. No espereu descripcions molt detallades, ni del protagonista ni dels personatges secundaris o l’entorn; la força de la novel·la es basa més en l’ambientació. Molt recomanable!

El llibre va formar part de les obres seleccionades a la 19è premi Protagonista Jove organitzat pel Clijcat, que finalment va guanyar l’obra Fora de mi (llibre que comentarem en una altra ocasió).

Diferents cobertes per al llibre; com veieu, molt diferents en funció de l’editorial!

51idI3t7SgL._SX321_BO1,204,203,200_  9782211204637FS  cover-jubu-valentine-roadnight  het_dubbelleven_van_cassiel_roadnight

 

(Font de la imatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *