Lady Macbeth del districte Mtsensk

Aquesta novel·la curta, escrita per l’autor rus Nikolái Leskov i publicada per primer cop l’any 1865, és una magnífica eina per a introduir els lectors juvenils a la literatura russa. També pots provar amb El Jugador de Dostoievski o amb Ana Karenina de Tolstói, però Lady Macbeth del districte Mtsensk, en ser una novel·la breu i intensa, pensem que donarà millors resultats com a primer apropament. Meravellosament traduïda al català per Jaume Creus del Castillo i reeditada per L’Avenç el 2014, permet, per una banda, treballar-la a classe i per l’altra (i més important), gaudir-la! Història d’amor (o possessió) i mort (o crims), situada al marc rural de la burgesia russa del segle XIX, explicada sense gaires barroquismes i amb un punt fantàstic de fredor. Ens han encantat els personatges, amb les seves misèries i les seves passions, així com la descripció de la societat russa de l’època.

Agraïm molt a la Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca de Can Butjosa de Parets del Vallès la seva magnífica recomanació!

Podeu llegir les primeres planes del llibre al lloc web de l’editorial L’Avenç. En castellà podeu trobar una bonica edició de Nordica Libros, il·lustrada per Ignasi Blanch (cliqueu aquí per accedir a la fitxa).

 

(Font de la imatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *