Ms. Marvel

Us presento la que serà la vostra superheroïna preferida: Kamala Khan, àlies la nova Ms. Marvel (no confondre amb la rossa i estereotipada Capitana Marvel). La Kamala és una adolescent musulmana nascuda a Jersey, en el si d’una família pakistanesa entranyable, però força conservadora. La Bomba Terrígena atorga a la Kamala meravellosos poders que emprarà, com tots els superherois, en combatre el mal a la ciutat. Però la Kamala descobreix que no és tan fàcil això de ser una superheroïna, fins i tot més que entendre els seus pares…

Divertida, fantàstica i fresca, Ms. Marvel: fuera de lo normal, editada per Panini el 2015, us enamorarà. La guionista és G. Willow Wilson, que ja va destacar amb Air i Mystic; els il·lustradors són A. Alphona i I. Herring. A Aquel verano, que vam comentar recentment, potser destacava més la il·lustració que el text; en canvi, a Ms. Marvel costa decidir què  destaca més. Les il·lustracions presenten una heterogeneïtat curiosa, i és que trobem imatges molt detallades a l’estil còmic nord-americà clàssic, vinyetes amb un estil manga molt clar, desimbolt i expressiu, i altres amb un estil impressionista molt més sutil. Aquesta poca uniformitat en l’estil, lluny de quedar malament, casa perfectament amb l’acció que es descriu. El llenguatge és natural i encaixa perfectament amb la història i els personatges.

Degut al gran èxit del personatge, s’està contemplant la possibilitat de dur la història a la gran pantalla; la directora de cinema Lexi Alexander, quan li van preguntar, va dir que si Ms. Marvel era la Kamala (i no la Capitana Marvel), s’oferia a fer la pel·lícula fins i tot sense cobrar. Esperem que faci la pel·lícula (i que cobri)!

 

3866e454972ef25a164c07a19af79121   tumblr_nwqjcxWQUk1rncv5vo1_1280

(Font de la imatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *