Un monstre em ve a veure

Què podem dir que no s’hagi dit ja d’aquesta novel·la? Publicada per Sembra Llibres, escrita per Patrick Ness a partir de la idea original de Siobhan Dowd i il·lustrada meravellosament per Jim Kay, ha entrat ja al nostre top ten, sens dubte. Molt ben escrita (emotiva sense ser cursi), precioses i encertadíssimes il·lustracions que ballen amb el text en un dúo perfecte (i que d’entrada poden dur a confusió sobre el gènere de la novel·la), personatges que estimaràs i argument tendre i alhora molt dur. Crec que no li sobra ni li manca res. Té els ganxos suficients per atrapar a qualsevol lector juvenil o adults, des de la primera plana (el somni repetetiu, el teix, l’hora concreta, l’atmosfera inquietant…). Jo esperava terror clàssic, a partir de la coberta i sense tenir gaire informació prèvia. I no he trobat el terror clàssic que esperava, però sí m’ha sorprès trobar una altra mena de terror, el que tots portem a dins, explicat d’una manera colpidora (per aquest motiu l’he classificat alhora com a Terror i Novel·la realista). No deixa indiferent a cap lector, avisem! La seva qualitat, tant del text com de les il·lustracions, ha estat reconeguda amb diversos premis que provenen de diferents sectors (joves lectors, llibreters, mestres, etc.), com la Medalla Carnegie i la Kate Greenaway, així com el premi UKLA , Red House i Nacional Galaxy.

Als que voleu esbrinar alguna cosa més de la història i les il·lustracions, aquí deixem el booktrailer, que trobo molt bonic:

Amb unes planes llegides, us adonareu que és una història molt cinematogràfica; en Juan Antonio Bayona la durà als cinemes a l’octubre del 2016. Aquí podeu veure el tràiler:

 

(La imatge l’hem obtingut al lloc web de l’editorial).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *