Vango. Entre el cel i la terra

Vango, escrita per Thimothée De Fombelle (autor de Tobie Lolness) i publicada en català el 2013 per Estrella Polar, és una de les millors novel·les d’aventures que s’han escrit en els últims anys. La història arrenca a París, l’any 1934, tenint com a punt de partida la fugida d’en Vango. De què fuig? El llibre va desgranant una interessant trama, a poc a poc, on l’autor juga magistralment amb les expectatives i les hipòtesis del lector. Alhora, explica també les aventures d’una miríada de personatges perfectament construïts que l’acompanyen durant tot el llibre. I no les explica de qualsevol manera: les paraules són triades i disposades d’una manera acurada, com un meravellós jardí on l’autor ha plantat les millors llavors que tenia i les ha fet créixer amb amor.

El lector té la impressió que viatja amb en Vango i els seus amics (i enemics), a través de diferents països (França, Escòcia, Itàlia, Rússia…) i fins i tot en diferents mitjans de transport (des d’un bòlid esportiu fins a un zeppelí), acompanyant-los en aquest fantàstic viatge per la història del segle XX. Fantàstic per la qualitat i perquè, encara que estrictament parlant és una novel·la d’aventures i no de fantasia , conté alguns elements que la fan apropar al gènere. És un llibre perfecte per gaudir-lo en un club de lectura juvenil, ja que permet tractar infinitat de temes.

Sort que ens hem mirat la ressenya de la Glòria Gorchs a Libres al replà, perquè no ens hauríem assabentat que hi ha un segon volum, aspecte que no està indicat al llibre ni a l’editorial: el primer volum és Vango. Entre el cel i la terra i el segon és (traduïm del francès, ja que encara no l’hem vist traduït al català) Vango. Un príncep sense regne. Esperem trobar-lo aviat a les llibreries i biblioteques, amb aquest títol o amb un altre!

Posem la imatge de coberta del llibre en català (fantàstic disseny de Tamara Sánchez); també el trobareu en castellà publicat per La liebre de marzo.

 

(Font de la imatge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *